Fog Computing چیست و چگونه کار می کند؟ (قسمت دوم)
Fog Computing یا محاسبات ابری یکی از کلماتی است که شاید این روزها به تعداد زیادی توسط برخی از دوستانتان بشنوید. اما در اصل رایانش ابری چیست و چگونه می توان از آن برای کسب و کار اینترنتی خود استفاده کنیم. در ادامه این مطلب از پارس وی پی ان قصد داریم شما را با رایانش ابری و نکات تکمیلی آن آشنا سازیم.
تاریخچه Fog Computing:
در دهه ۱۹۷۰ میلادی، ایدهی ماشینهای مجازی مطرح شد که امکان استفاده از چند محیط محاسباتی متفاوت روی یک محیط فیزیکی واحد را امکانپذیر میساخت، این ایده، اشتراک زمانی را که در دهه ۱۹۵۰ مطرح شده بود، به سطح جدیدی ارتقا داد. در دهه ۱۹۹۰ میلادی، شرکتهای مخابراتی امکان دسترسی به ارتباطات مجازیسازی شده را امکانپذیر ساختند. به این وسیله به جای ایجاد ساختارهای فیزیکی مستقل برای هر کاربر، امکان بهاشتراکگذاری زیرساختهای فیزیکی برای طیف وسیعی از کاربران فراهم شد.
در سال ۲۰۰۲ شرکت آمازون وب سرویس خود را ایجاد کرد که نقش مهمی در گسترش پردازش ابری ایفا کرد. این شرکت از سال ۲۰۰۶ امکان دسترسی به سامانه خود از طریق وب سرویسهای آمازون را بر پایه پردازش همگانی فراهم کرد. شرکت گوگل هم با ارائه سرویس ابری گوگل داکس [۱] در همان سال، خدمات ابری را به سطح عموم جامعه آورد و پس از آن شرکتهای مختلف خدمات متنوعی را بر بستر رایانش ابری فراهم کردند.
همچنین برای امن تر شدن فضای ارتباط بین داده های اینترنتی توصیه شده که حتما از فیلتر شکن پرسرعت و VPN استفاده کنید. با مراجعه به صفحه خرید vpn سایت Parsvpn.online می توانید از خدمات مختلفی از قبیل : خرید کریو ، خرید VPN آیفون ، VPN اندروید ، خرید ساکس تلگرام ، خرید پروکسی و انواع فیلتر شکن پرسرعت استفاده نمائید.
نحوه سرویس دهی محاسبات ابری:
در یک تعریف عمومی، دیتاسنترهای سختافزاری و نرمافزارهای تأمینکنندهی سرویس پردازشی را «رایانش ابری» مینامند. رایانش ابری یک روش نوین پردازش است که در آن منابع قابل گسترش و اغلب مجازی شده، به صورت یک سرویس پردازشی و از طریق شبکههای ارتباطی مانند شبکههای محلی و اینترنت عرضه میشود. محوریت این مدل، سرویسدهی به کاربر بر اساس تقاضا است، بدون آن که کاربر نیازی به تجهیزات خاصی برای پردازش داشته یا از محل انجام این پردازش آگاه باشد. این سرویس را میتوان به شبکه برقرسانی تشبیه کرد که مشترک بدون نیاز به داشتن اطلاع از نحوهی تولید برق و مکان دقیق تولید آن، تنها با اتصال از طریق یک درگاه، انرژی لازم برای استفاده از وسایل الکتریکی خود را تامین میکند.
انواع محاسبات ابری:
- ابرهای عمومی: در این روش، مالکیت زیرساخت و منابع محاسباتی در اختیار یک شرکت است و از طریق شبکهی عمومی، خدمات خود را ارائه میکند. در این نوع ابر، برنامههای مشتریان مختلف در سرورها و سیستمهای ذخیرهساز و شبکه ابری باهم قرار دارند.
- ابر خصوصی: در مقابل تعریف ابرهای عمومی، ابرهای خصوصی قرار دارند که زیرساخت آن در داخل یک واحد تجاری یا سازمان قرار دارد و در دسترس عموم نیست. به بیان دیگر، ابر خصوصی به معنی طراحی یک زیرساخت محاسباتی با اضافه کردن مجازیسازی و واسطهای مشابه ابر است. این ساختار به کاربران اجازه میدهد تا با دیتاسنترهای محلی خود تعامل داشته باشند.
- ابر ترکیبی: به روشی که در آن چند ابر ارتباط دارند (انجمنی، خصوصی یا عمومی) ابر ترکیبی گفته میشود. به عنوان مثال ممکن است سازمانی برای نیازهای اصلی خود مانند سرور اصلی وبسایت از ابر خصوصی استفاده کند ولی برای برخی کاربردها مانند کار با فایلهای چندرسانهای با ترافیک بالا از ابر عمومی استفاده کند. یک ابر مرکب، متشکل از چندین فراهمکننده ابر است.
مزایای استفاده از محاسبات ابری:
رایانش ابری یک روش مناسب برای ارائه منابع محاسباتی می باشد، با رایانش ابری محیط های نرم افزاری و خدماتی بر اساس روابط اشتراکی می باشند، کاربران به جای اینکه یک مجوز را خریداری کنند، ماهانه هزینه ای را می پردازند، نرم افزارها و پلتفرم ها توسط ارائه دهندگان مدیریت می شوند و به صورت مداوم به روز رسانی می شوند تا عملکرد و امنیت آنها بیشینه شود. قدرت محاسباتی fog computing به جای اینکه در نقطه ای متمرکز باشد از راه دور قابل کنترل است، بنابراین کاربران می توانند به جای از راه دور به این اطلاعات دسترسی داشته باشند. چند نفر می توانند به صورت همزمان به یک نرم افزار و یا فایل به صورت مشترک دسترسی داشته باشند و به صورت real time از نقاط مختلف با یکدیگر همکاری کنند.
آیا فضای ابری امن است؟
اگرچه هیچ سیستمی کاملا امن نیست، اما احتمالا داده هایی که با خدمات محاسبه ابری ذخیره می شوند از امنیت بیشتری نسبت به ذخیره در هارد دیسک برخوردار هستند، با استفاده کردن از درایوهای سخت افزاری اطلاعات به راحتی از بین می روند و یا خراب می شوند. با سرویس های فضای ابری اطلاعات شما رمزگذاری می شوند و به طور مداوم پشتیبان گیری می شوند.
از دست دادن اطلاعات :
مدیران همواره از این موضوع ترس داشتند که یک فاجعه اضطراری و یا یک حادثه طبیعی می تواند تمامی اطلاعات یک شرکت بزرگ را از بین ببرد. داده هایی که به صورت محلی در کامپیوترهای اداری ذخیره می شوند در برابر از بین رفتن و یا خرابی آسیب پذیر هستند اما داده هایی که به کمک رایانش ابری ذخیره می شوند این مورد را کاملا به شما تضمین می کنند.